Катіоніти: сфера використання


Катіоніти – це високомолекулярні полімерні сполуки макропористої і тривимірної гелевої структури, які містять речовини кислотного типу, які беруть участь в реакціях катіонного обміну. Катіоніти використовують в різних сферах, так як ця речовина не вимивається водою, не стирається, і не піддається іншим хімічним і фізичним трансформаціям.

Найчастіше катіоніти використовують для очищення промислових стічних вод, а також для видалення солі з води. Крім цього катіоніти можуть використовуватися для очищення, добування, збагачення і розподілу в різних сферах народного господарства, а також як каталізатор в органічному синтезі.

Катіоніти або іонообмінні смоли випускаються у вигляді гранул жовтого або світло-коричневого кольору і фасуються в мішки по 50 кг. Така тара дає можливість легко транспортувати катіоніти автомобільним транспортом або залізничними вагонами.

Найпопулярніші марки катіонітів:

Найпоширеніша марка сильно-кислотного катіоніту – це ку-2-8. Через високу стійкість до лугів, кислот, високих температур (до 120 градусів Цельсія) і механічного впливу сильнокислотний катіоніт використовується для пом’якшення і знесолення води, для очищення стічних вод в хімічній промисловості, для відділення рідкісного і кольорового металу в гідрометалургії і т. д.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар  
Ім'я
Email
Введіть коментар
27 + ? =31
Введіть капчу
В начало