Що таке холодоагент і яка його роль в побутовому холодильнику


Відомо, що побутові холодильники сучасного виробництва нагнітають холод завдяки холодоагентам. Холодоагент дає можливість домогтися необхідної температури всередині пристрою, щоб зберегти свіжість продуктів. Але що ж собою являє холодоагент?

Холодоагент – це речовина, що поглинає тепло при невисоких показаннях температури і тиску, а також виділяє тепло в разі підняття температури і тиску.

Підбираючи холодильник важливо звертати увагу не тільки на його технічні характеристики, але і на те, який холодоагент в ньому використовується. Відзначимо, що R22, який був винайдений після фреону-12, не відрізняється безпекою. Абсолютно безпечним для людини є холодоагент R134. Ось тільки використовувати його у виробництві досить важко. Все тому, що холодильне обладнання спеціально під холодоагент R134, має забезпечуватися видозміненою системою охолодження і будовою компресора. Щоб використовувати холодоагент цієї марки потрібно змінити повністю виробничий процес.

Ще одним безпечним для озону речовиною є холодоагент R-600а. Для того, щоб холодильник міг повноцінно функціонувати, необхідно зовсім мала доза цієї речовини, що абсолютно безпечно в такій концентрації.

Навіть незважаючи на безпеку деяких холодоагентів, важливо уважно стежити за холодопродуктивністю холодильника! Якщо Ви помітили, що він став погано працювати, то слід обов’язково викликати фахівця.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар  
Ім'я
Email
Введіть коментар
11 + ? =19
Введіть капчу
В начало