Все про холодоагенти у холодильниках


Навіть ті, хто не в курсі внутрішнього устрою холодильника, напевно чули про холодоагенти, які підтримують необхідну температуру всередині камери. У цій статті розповімо, що собою являють холодоагенти, як їх правильно міняти і як слід вибирати холодильне обладнання.

Холодоагент являє собою речовину, що циркулює в технічному відсіку холодильника. Холодоагенти удосконалювалися і від сірчистого ангідриду (небезпечного для людини), вдалося створити новий більш безпечний холодоагент на основі чистих та сумішевих газів. До недавнього часу найпопулярнішим фреоном був R-22. Однак, стало відомо, що він завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу, тому пізніше його замінив холодильний агент під назвою R-600a. Проте, ізобутан не може повністю замінити R22 в холодильних установках. Він горючий, тому поки хладон 600 використовуються для побутових холодильників і автомобільних кондиціонерів. Такий газ дає можливість істотно економити електроенергію завдяки високій холодопроизводительности.

Вітчизняні виробники створюють кілька різновидів холодоагентів. До них відносяться: пропанове, ефірне, бутанова речовина, См-1, С2, С1, R600a або ізобутан. Останній вид холодоагенту є цілком нешкідливим для озону землі. Сучасні моделі морозильних камер використовують саме цей тип охолоджуючого речовини, так як він високоякісний і безпечний, ніж ті, які встановлювалися в застарілих моделях холодильників.

Замінювати холодоагент повинен тільки фахівець, який з’ясує, який з видів холодоагенту найкраще підійде для обладнання. Тому пересічному споживачеві ця інформація зовсім не важлива. Всі тонкощі заміни і заправки повинен знати фахівець, і робити заміну тільки при наявності спеціального обладнання.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар  
Ім'я
Email
Введіть коментар
19 + ? =20
Введіть капчу
В начало